• Reisetips

Rigtig mange nikker, når du begynder at tale om uventede rejseomkostninger. Det er rigtigt nok, der er intet mere irriterende end at finde ud af, at ens hotel, biludlejning og udflugter kom til at blive meget dyrere, end hvad man havde forventet. Nogle af de ekstra omkostninger kan man næppe komme udenom, men man kan nemt undgå nogle af omkostningerne i forbindelse med biludlejning.

Overraskelser ved aflevering af bil

Det er så nemt at leje en bil i dag, især hvis du bestiller den online. Det sker så hurtigt. Du vil kunne finde den bil, du skal køre i, når du er på ferie. Du ved, hvor den skal hentes og får en god pris for den. Alt, hvad du skal gøre er at klikke ”bestil” og alt er på plads. Når du kommer for at hente din bil, er lejekontrakten parat til at blive underskrevet, og før du ved det, er du allerede på vej. Ferien er fantastisk, alt er perfekt, og du har haft en fantastisk tur, set en masse og har benyttet dig af bilen til at komme rundt. Ferien er forbi, du pakker dine ting og kører imod biludlejningsfirmaet eller til lufthavnen for at aflevere bilen.

Og det er der, at du får dig en overraskelse. Regningen er meget højere end den pris, der blev tilbudt til dig, da du bestilte. Hvordan kan det være?

Hvad er de skjulte omkostninger?

Den første ting, der kan være sket er, at da du bestilte bilen, omfattede prisen nogen forsikring. Det betyder, at prisen for forsikringen vil blive tilføjet til din endelige regning, når du har afleveret bilen. Forsikringer kan gøre hele biludlejningen meget dyrere end, du først havde regnet med. Når du bestiller, kan du være at du er blevet tilbudt en pris, hvor den grundlæggende forsikring medgik. Men da du hentede bilen, blev du måske spurgt om en masse forskellige (ekstra) forsikringer. Ønsker du super-forsikringen, der dækker dig privat, ønsker du reduceret selvrisiko, eller forsikring imod tyveri af personlige ejendele, der skulle ligge i bilen?

Med mange ting at overveje og de ekstra forsikringer, er ofte meget dyrere end selve lejen af bilen. Mange af disse er ikke nødvendige, da mange enten har privat forsikring, der dækker tyveri fra bilen, eller har forsikring fra deres kreditkort. Mange af disse ekstra forsikringer er ofte slet ikke nødvendige, men det er noget, som biludlejningsfirmaerne kan tjene rigtige mange penge på.

Anden ung bilist, dyr benzintank og begrænset kilometertal

Den ældste 20-årig søn kom også med på ferie, og derfor vil han selvfølgelig få lov til at køre. En ekstra bilist er ofte gratis, eller også koster det ikke så eget, men når bilisten er under 25 år, kan det meget nemt bliver meget dyrt på grund af biludlejningsfirmaernes regler.

Du vil sikkert komme til at hente bilen med fuld tank, og det er forventet af dig, at du afleverer bilen på same måde. Men når udlejningsfirmaet tilbyder at gøre dette for dig, så du ikke skal fylde bilen op med benzin selv, kan prisen hurtigt blive meget højt. For det første tager de gebyr for at gøre det, men problemet er den pris, som de benytter sig af, for at regne benzin pr. liter ud. Hvis en liter diesel koster 10 DKK, hvor du befinder dig, vil du bliver opkrævet 15 DKK pr. liter, da udlejningsfirmaet tager sig af det for dig. Det kan blive meget dyrt, hvis de for eksempel skal fylde bilen op med 60 liter diesel.

Til sidst, men ikke mindst, kom prisen ikke med ubegrænset kilometertal. Det er ikke alle firmaer, der har det med i deres priser. Du skal derfor huske på at tjekke dette, for det kan blive noget så dyrt med de ekstra kilometer, især hvis du kører en del i løbet af ferien.