• Reisetips

Norges nationale lufthavn ligger i Akershus, mere præcist på grænsen mellem Nannestad og Ullensaker. Lufthavnen åbnede i oktober 1998, hvor den erstattede den nu ubrugte lufthavn ved Fornebu i Oslo. Der er sådan ca. 45 kilometer til Oslo centrum via motorvejen, ellers kan man tage lufthavnstoget som kører helt ind til Oslo på bare 19 minutter.

Gardermoen er langsomt blevet en populær lufthavn og lufthavnen havde i 2015 mere end 25 millioner passagerer igennem. Mange firmaer anvender også Gardermoen og de omkringliggende arealer til møder og selvfølgelig aktiviteter. Det gør de fordi lufthavnen ligger så centralt, hvilket gør det let at rekruttere medarbejdere fra forskellige steder i Norge. Samtidig, er der dukket flere og flere kurser og konferencecentre op omkring lufthavnen.

Lej en bil i Gardermoen og oplev forskellige kroge af Norge

Skal du besøge en af de populære skisportssteder i nærheden af Mjøsa, kan man let flyve til Gardermoen. Man kan flyve dertil fra de fleste byer i Norge som for eksempel Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø, men også fra mindre steder som Røros, Alta og Stord. Så det er bare med at arrangere en lejet bil og så, efter få timers kørsel, kan man befinde sig i Lillehammer, Trysil, Hafjell eller Lista. Spænd skiene fast og nyde den fantastiske natur. Alternativt er der ikke langt til hovedstaden og de mange ting man kan se der.

Det er let at leje en bil i Gardermoen. Går man ned til ankomstområdet vil man finde diske og vinduer for biludlejning. De fleste store udlejningsselskaber er repræsenterede. Du kan leje fra Hertz, Avis, Europcar, som alle tre er blandt de største biludlejningsfirmaer i verden. Du kan også vælge Budget, som egentlig også er blandt de største i verden. Sidst men ikke mindst kan du leje en bil fra Sixt. Sixt er ligeledes en af sværvægterne i biludlejningsindustrien.