• Reisetips

Alicante er en af de hurtigst voksende byer i Spanien og er en populær turistdestination. Byen ligger på sydøst kysten i Spanien og var engang, for flere år siden, en vigtig havn i Middelhavet. Havnen er stadig en vigtig del af byen, som tager imod over 100.000 folk til byen årligt, der ankommer i krydstogtskibe. Byen er kendt for dens afslappende charme, og det ingen overraskelse, at så mange turister når frem til Alicante.

Alicante er en dynamisk by, der byder på en hel masse. Du vil kunne finde frem til rigtig gode restauranter, spændende attraktioner samt et fantastisk natteliv. I byens centrum findes den gamle by El Barrio, hvis gader er hyggelige at gå i. For kun et par år siden var denne del af byen ved at rådne op, men heldigvis besluttede man sig for, at denne del af byen skulle gendannes til, hvad den engang var. De farverige huse blev derfor renoverede, og de forskellige pladser i byen blev hyggelige steder at besøge. Hvis du tager til Alicante, skal du også besøge Santa Barbara Castle, som har en fantastisk udsigt til hele byen. En tur igennem byen kan også veksles med en tur til en af Alicantes strande, som for eksempel Poniente Beach eller Playa de Levante. Her vil du finde mange muligheder for at solbade, svømme eller bare slappe af.

Alicante lufthavn

Alicantes lufthavn er tæt på byens centrum, og hvis du lejer en bil, vil det være muligt for dig at køre ind til byen på bare 15 minutter. Fra lufthavnen kan du også køre til andre steder såsom Costa Blanca, og lufthavnen er heller ikke langt væk fra byer som Torrevieja, Murcia eller Benidorm.

Biludlejning i Alicante

Det er nemt at leje en bil i Alicante, og når du ankommer til lufthavnen, vil du kunne finde frem til et forholdsvis stort udvalg af forskellige biludlejere: Auriga Crow Car Hire, Avis, Centauro, Europcar, Goldcar, Hertz, National Atesa, Record Rent a Car, Sixt og Solmar Rent-A-Car. Hvis du ønsker at besøge forskellige steder ved Costa Blanca, er det en god idé, med billeje i Alicante, så du frit kan tage de steder hen, som du vil. Alle strandene, naturparkerne samt andre seværdigheder er nemme at nå frem til i bil. På lufthavnens hjemmeside eller på www.biludlejning24.dk/spanien/alicante/ kan du nemt sammenligne de forskellige biludlejere og finde frem til den pris og den bil, der passer dig bedbillejest.

Udflugter i nærheden af Alicante

De ægte perler ligger langs Costa Blanca som perler på en snor, og det tager ikke lang tid at køre fra by til by. Udenfor byerne findes der også mange steder at gå på opdagelse i, og hvis man har sin egen bil, er det nemt at komme frem til dem på egen hånd. Hvorfor ikke tage en tur til Playa de San Juan, som kun ligger 5 km fra Alicantes centrum? Det er et perfekt sted at solbade i eller til at lege i vandet, og Playa de San Juan er omringet af et større antal charmerende caféer og restauranter langs kysten.

Ca. 24 km fra Alicante vil du finde Canalobre samt nogle af Spaniens bedste huler. Det siges, at disse huler har været værter til et af de dybeste og mest indviklede haller, der har været i Spanien, og hulen i Canalobre er især kendt for dens kæmpe katedrallignende hvælvinger på næsten 70 meter. Fra klipperne vil du kunne opleve en helt unik solnedgang, og der er mange, der har sagt, at turen til Canalobrehulerne var en oplevelse for livet!

Sikkerhed og Trafik i Spanien

Hvis du vil køre bil i Spanien, skal du være 21 år og der er mange biludlejere, der kræver, at du har haft et kørekort i mindst et år. Deres færdselsregler minder meget om dem i Europa: man kører på den højre side af vejen, med sikkerhedsbælte, man må kun tale i telefon via et headset og parkering skal betales mange steder ved hjælp af parkeringsautomater. Hastighedsgrænser skal respekteres, som normalt er 120 km/t. på motorvej, 90 km/t. på landeveje og 50 km/t. i byområder.